Kalender concerten De Fagot

Maandag 12 november 2018

THE TANNAHILL WEAVERS (Schotland)

Hoe moeilijk wij ook te bereiken zijn door de centrumwerken in onze gemeente, toch vindt deze Schotse groep altijd ons cafeetje terug. Tussen Duitsland en Schotland ligt er een klein dorp Ingelmunster en daar zullen de Tannahill Weavers het enige optreden spelen in België.

Moeilijk te bereiken; Jean-Pierre we can come by horse!

50 jaar op tour en na meer dan vijftien cd's nog altijd even fris klinkend als in de beginjaren. Behalve Dougie MacLean staat de band er nog altijd in hun originele bezetting. Schotse traditie met de nodige dosis pit. 'Are Ye Sleeping Maggie', of toch niet ! Om in de stemming te komen kan dit nummer, van een vroegere opname uit het café, bekeken worden in de galerij op onze site.

Aanvang 20u30

VVK 12 euro        Aan de deur 15 euro

 


Maandag 13 augustus 2018

SAM GREEN and MIDNIGHT HEIST (Engeland)

CONCERT GEANNULEERD

Discover Surf Roots music from the North Atlantic coast.

Met een nieuwe plaat op komst in 2018 zal zanger en gitarist Sam Green samen met deze relatief nieuwe groep nog hoge ogen scoren. Hij speelde recent met zijn groep enkele prestigieuze festivals waaronder Glastonbury 2017en in datzelfde jaar  op Europese toer onder andere in augustus La Truite Magique festival in België en Sziget festival in Budapest Hongarije.

Zijn muziek zoekt een midden  tussen de gevarieerde stijlen zoals die van Ben Harper, Ash Grunwald en Manfred and Sons. Zijn stem en slide gitaar worden ondersteund door, Paul Hopkins op contrabas/elektrische bas , Steve Tanton op drums en Lucy Green op gitaar/banjo. Verschillende muziekstromingen komen aan bod. Blues, folk, rock, new wave, hip hop, reggae, teveel om op te sommen. Het beeldmateriaal spreekt voor zich. Zijzelf promoten zich met de onderstaande youtubes maar sla ook niet de nummers miles away en money over op youtube want die spreken voor zich. Zij tekenen voor veelzijdigheid en jong gedreven enthousiasme. Van deze muzikanten horen we nog in de toekomst. Groot in een klein cafeetje.

Live https://www.youtube.com/watch?v=Z_9NPtc5MSs

Band video  - 2017 https://youtu.be/jjYEy5OEFsY

Videoclip https://www.youtube.com/watch?v=DNcze4o-_mI

"One of the hot new acts making the summer swing" The Independent Newspaper

"A great talent indeed" Bristol After Dark

"One of the best sessions we've had this year" BBC Introducing

Aanvang 20u30

VVK 12 euro      Aan de deur 15 euro

 


Maandag 5 maart 2018

MARTYN JOSEPH (Wales)

Deze Welshmen is wellicht één van de beste singer-songwriters die tegenwoordig in de wereld rondtoert. Doorleefde nummers wisselt hij af met pure energie op het podium. Hij begeleidt zijn bij wijlen scheurende stem met vooral gitaar en soms mondharmonica. Als buitenlandse artiest overtreft hij hierbij Show Of Hands......die tot op heden het meest aantal keren in het café optraden.

Aanvang 20u30

VVK 12 euro      Aan de deur 15 euro

 


NOVEMBER 2017

SKYBLASTERS

Bloed, zweet, tranen en meer dan 1000 euro mixen heeft het gekost om de SKYBLASTERS live op CD te krijgen. De CD 30 years live ' ACOUTIC BOOTLEG POWER' bieden we te koop aan in het café voor een spotprijs van 10,00 euro. 

Life opgenomen in CAFE DE FAGOT Ingelmunster, CHARLATAN Gent, DE LOUNGE Eeklo

WAT EEN PRACHTIGE SAMENWERKING TUSSEN het 30 jarig bestaan van CAFE DE FAGOT en SKYBLASTERS

In 1987 verscheen het live-debuut

'The Dirty Dozen Is Alive & Well’.

30 jaar na datum brengt de
Gentse reggae band in eigen beheer
een opvolger uit in de huidige
'live acoustic-power' bezetting.  


Het nieuwe album is een weergave van de sfeer en de vibes die Skyblasters ook in akoestische versie weten neer te zetten.Met de bekendste titels (Fallen Flowers, Centerfold Blues, Trip Into The Past, Kill Our Pain), enkele nieuwe songs en het in 2005 uitgebrachte New Dream

In 1987 bevestigde het debuut de geprezen live-reputatie van Skyblasters op vinyl.
Tot op vandaag is het nog steeds één van de meest legendarische live-albums ooit in België verschenen.
De band bracht nadien nog twee studio-albums uit, verstevigde zijn positie met radio-hits en optredens op zowat elk Belgisch podium en ver daarbuiten. Het kwam dan ook totaal onverwacht toen de band het in 1990 voor bekeken hield. Een korte reünie-toer ging in 2005 gepaard met het uitbrengen van een verzamel-album met de nieuwe single New Dream die hoopvol werd onthaald op diverse nationale zenders. De toer, de cd en de single bleken echter geen nieuwe start te zijn, maar een uitgesteld afscheid van de trouwe fans.

Toen drummer en mede-oprichter Patrick 'pdw' De Witte in 2013 overleed, werden de originele leden uitgenodigd voor een mini concert ter gelegenheid van een herdenkingsbijeenkomst in de Gentse Vooruit. Uit respect werd ervoor gekozen om geen andere drummer aan te trekken, maar de nummers in akoestische versie te brengen. Aangesterkt met percussie (cajon). Het optreden en de formule werden dermate geprezen waarop de band besloot postuum een aantal optredens (waaronder Gentse Feesten) voor het grote publiek te verzorgen. Het publiek en de band heeft sindsdien de smaak weer volledig te pakken.

Zes originele leden (Edward Buadee op zang, toaster Prince Far OutPeter Heylbroeck op gitaar, Joris Angenon op solo-gitaar, Jackie De Clerckq op bas en Johan Heyerick op keyboards) worden aangevuld door Martijn Bal op cajon. 

Dit nieuwe album viert het dertigjarig bestaan en is dan ook meteen een ode aan alle fans die gerust mogen zijn: het verhaal van Skyblasters is nog niet gedaan. Meer info op Wikipedia en op de website.

 


31 maart, 1 april & 2 april 2017

30 JAAR CAFE/KUNSTKROEG DE FAGOT

Door onderstaande link aan te klikken kan u een kort verslag van de reginoale zender WTV/FOCUS zien van het 30 jarig bestaan van café/kunstkroeg DE FAGOT.

http://www.focus-wtv.be/nieuws/caf%C3%A9-fagot-30-jaar-jong

 


31 maart, 1 april & 2 april 2017

30 JAAR CAFE/KUNSTKROEG DE FAGOT

SCHROLL NAAR BENEDEN VOOR MEER INFORMATIE OVER DE OPTREDENS !

Vrijdag = folkdag                Start om 19u30

Zaterdag = reggaedag          Start om 19 uur

Zondag= familiedag             Start om 17 uur

Alle optredens gaan door in het café.

Aan de naambekendheid van sommige artiesten zal u bemerken dat het café wellicht aan de kleine kant zal worden. We zullen dit opvangen door met een camera de optredens door te sturen naar een groot scherm buiten (1,5 op 2,5 meter). Diegenen die het liever rustiger aan willen doen, kunnen op die manier de overdrukte in het café vermijden.

Buiten voorzien we enkele extra toiletten en een extra bar. Daar we zelf geen eten zullen serveren, kunnen de hongerige magen gevuld worden met frietjes en enkele andere versnaperingen verzorgd door de firma Leblue.

 Alle optredens worden gratis aangeboden door het huis.

 


Zondag 2 april 2017

DJ JP

Na de vele muzikale wateren doorzwommen te hebben, zal ik - uitbater van - deze 30 verkwikkende...verrassende...vermoeiende...plezierige...aangename...bewogen jaren café/kunstkroeg De Fagot feestelijk afsluiten.

Voor de allerlaatste maal tijdens het weekend, hup met de beentjes!

GRATIS INGANG

Aanvang 21u30

 


Zondag 2 april 2017

JEAN BLAUTE & ERIC MELAERTS & JEAN-MARIE AERTS

Om het met de woorden van Jean te omschrijven toen ik met hem contact opzocht;  Komt in orde, mon ami. Voor jou, Carine, de Fagot…groetjes Jean

Na drie succesvolle reeksen van ‘Gedeelde Adoraties’ staan Jean Blaute en Eric Melaerts weer helemaal onverdoofd in de startblokken van de muziekarena. Als multi-instrumentaal duo, vocalises inbegrepen, hebben ze elkaar in die zes schone jaren dermate muzikaal afgetast en opgevreeën dat ze zich uiteindelijk mans genoeg voelen voor een triootje. De adoraties zijn gedeeld, nu willen ze graag de hort op met een adoré. Zijn naam is Jean-Marie en hij is niemand minder dan Jean-Marie Aerts.

Een eclectisch muzikaal blijspel, gebracht door drie vrienden die zich na jaren ten dienste van anderen de totale muzikale vrijheid permitteren. Van groovy jazz naar kleinkunst, daarbij zichzelf niet vergetend bij middel van enkele eigen composities.

Ze delen hun gitaargekte, maken van hun verscheidenheid een unit, osmose ja, en laten alles los op de geachte toehoorder. Van zacht tot onzacht, van zwoel mysterieus tot al eens een elektronische boem boem. En zingen als zingende muzikanten. Mag dat? Ja, dat mag. Alles mag. Dat wordt "3” !

https://youtu.be/Z_9_OUmyXUw

https://youtu.be/rQVGZAqUcHY

GRATIS INGANG

Aanvang 19u30

 


Zondag 2 april 2017

DE VON TURCKS/WILFRIEDS

Opnieuw wordt het rijtje jubileum feestvierende groepen dit weekend aangevuld. 10 jaar geleden begon het onschuldig aan de toog en werden de Von Turcks samen bedacht. Daarna volgde al vlug de huidige bezetting De Wilfrieds. Dit is ons laatste huisorkest van het weekend. Zij brengen hun covers vaak beter dan de oorspronkelijke uitvoerders, met dan nog de nodige dosis sfeer, humor en gezelligheid bovenop. Nummers geschreven voor het café die ze afrondden met smaakvolle covers. 20 jaar Fagot en daarna op 25 jaar Fagot, nu op 30 jaar Fagot! Voormannen Hans en Hein heten niet zo maar toevallig Von Turck. (Grappige woordspeling met de familienaam Denturck!) Ik zou de groep durven omschrijven als een coverband met veel franje die menig feestje en podia in vuur en vlam hebben gezet. De Von Turcks/Wilfrieds en Moaten, waanzinnig populair in Ingelmunster en omstreken. Lat junder moa ne kee goan me da feestje !

GRATIS INGANG

Aanvang 17 uur

 


Zaterdag 1 april 2017

DJ NAZDROVJE

Het volgende café adept. DJ NAZDROVJE draaide net als DJ Voelie ook op het Dranouter festival, het Labadoux festival en het café.

GRATIS INGANG

Aanvang 23 uur

 


Zaterdag 1 april 2017

SKYBLASTERS

Met Ghanees Eduard aan de telefoon is een glimlach nooit ver weg. Een mens met dergelijke levensvreugde werkt aanstekelijk en moet gekoesterd worden.

Skyblasters vieren dit jaar net zoals wij hun 30-jarig jubileum! Het café is de allereerste locatie met ‘live opnamen’ voor een CD ‘Skyblasters 30 Years on tour’ die later in het jaar zal uitgebracht worden. SKYBLASTERS toeren met een opzwepende blend van reggae en wereldmuziek.  In originele bezetting spelen ze unplugged hun hits, nieuwe songs en klassiekers, dit allemaal onder het toeziend oog van wijlen Mr. President pdw. Skyblasters doen het met een stuwende bas, een cajon, wat flamenco, Afrikaanse percussie, een wolkje gitanes-sfeer, een flard toasting in a Rub-a-Dub style en produceren vurige, meeslepende en aanstekelijke songs en pompende beats. Zanger Eduard en toaster Prince Far Out hitsen zoals vanouds het publiek op!

De Gentse versie van de Buena Vista Social Club als het ware zorgt voor sfeer en ambiance!  Skyblasters maken zich op voor een warm concert op ieder podium !  

Bij twijfel en om u te overtuigen om het concert bij te wonen, bekijk het filmpje promo 2015 Gentse feesten! https://youtu.be/nni5WCLRh-E

GRATIS INGANG

Aanvang 21 uur

 


Zaterdag 1 april 2017

MYSTIKAL MAN

De vreemde in de bijt van het weekend. Mystikal man reist heen en terug van en naar zijn geboortestreek Bretagne, om het voorprogramma te spelen voor onze klepper van de avond.

Zijn stijl; Dub reggae. Hij zingt en wordt begeleidt door een man aan de draaitafels. Wat u niet verwacht is dat Roots reggae best mooi klinkt in het Frans en uiteraard schuwt het Engels niet. Hij toert met zijn programma  reeds 5 jaar door Frankrijk.

(Mystikal Man c’est…. 2 albums « changes tes habitudes », « dub experience », 300 concerts dont les 1 er parties des Gladiators, Rod taylor, Tonton david, Sir jean (peuple de l’herbe), Straika d, Perfect giddimani, sinsémilia…)

De muzikale structuur vindt je vooral terug bij raggamuffin. Gewoontegetrouw, zoals het bij de stijl past, is de vredesboodschap uitermate belangrijk en brengt de energieke beat je aan het dansen. Alvast een veelbelovend begin van wonderlijke reggaedag.

https://youtu.be/Lh_Rwmh26u
https://youtu.be/1ffLwu1R7W0?list=FLxVQgu40SVK-TPBZPXb_Kog
https://youtu.be/TEYD16pZ5tY
https://youtu.be/jGHtXWrpB2c
https://youtu.be/t430htnXam
https://youtu.be/l5hRrSd_eD4

GRATIS INGANG

Aanvang 19 uur

 


Vrijdag 31 maart 2017

DJ VOELIE

DJ Voelie zette tijdens de vorige feestelijke editie  - het 25 jarig bestaan van - De Fagot drie dagen na elkaar op zijn kop, zoals hij trouwens twee jaar terug ook deed op het Dranouter festival. Trek uw voetbalsloefkes maar aan en zorg dat de conditie op peil is want het wordt fuiven tot vroeg in de morgen met deze uitstekende DJ van dienst !

GRATIS INGANG

Aanvang 23 uur

 


Vrijdag 31 maart 2017

GRAVEL UNIT

Is het Paddy’s Murphy Wife of is het Gravel Unit, that’s the question ? Het is beiden ! De Paddy’s repeteerden na de repetitie nog door in het repetitielokaal ‘De Fagot’. Muziek zit in hun genen en de interesse spitste zich vooral toen toe op jigs en reels, met af en toe een gezongen nummer. Er zijn mensen die ter plaatse blijven trappelen in de keuze van de muziek maar dit is geenszins een optie voor de Paddy’s. Ze creëerden muzikaal een eigen sound. Acht muzikanten op het podium is waanzinnig veel, wat moet dat een heksentoer zijn om alles in goede banen te leiden. Het aantal keren dat er gespeeld of gejamd werd in het café zijn niet na te tellen. Zijn zij er ooit weggeweest ? Door de inbreng van een zangeres deden ze een immense stap in het onbekende en beslisten ze om van groepsnaam te veranderen. Opnieuw een gedurfde onderneming. Zo werd in 2011 hun wife aan banden gelegd en ten grave gedragen in het cultureel centrum ‘De Leest’ te Izegem. De geboorte van Gravel Unit werd een feit. In november 2011 stelden ze hun cd voor in het café. De outfit, de structuren in hun muziek, al dan niet gecombineerd met de stem, vormen een compleet nieuw geheel. Gravel Unit is niet alleen numeriek groot maar ook muzikaal groot geworden. De thuismatch wordt gespeeld door

  • Virginie Allard: lead and backing vocals
  • Tine Bouckhuyt: keyboards
  • Fien Delannoy: flute, low whistle
  • Jan Debrabandere: guitar, lead and backing vocals 
  • Tijl Delannoy: electric bass, resonator guitar
  • Pieter Calmeyn: chromatic accordion 
  • Dries Pattyn: drums, percussion
  • Silke Willekens: viool

Gravel Unit past in het rijtje jubileum want ook zij zijn 20 jaar ‘On Tour’ ! Komen er nog samen met de band extra muzikanten bij tijdens de avond?

GRATIS INGANG

Aanvang vanaf 21 uur

 


Vrijdag 31 maart 2017

DAITHI RUA

Daithi speelde vroeger in het café. 30 jaar café/kunstkroeg DE FAGOT is een driedaags feest van de vriendschappen.

Daithi Rua is een Ierse muzikant en songwriter uit County Offaly. Als zoon van muzikale ouders ging hij al jong meespelen in hun folk band.  Ook als tiener was hij op school en in lokale bands heel actief en kon zich tot winnaar kronen van verschillende wedstrijden voor (straat)muzikanten. Eind jaren '80 stond hij voor het eerst op een echt podium als opener voor de groep uit Manchester TOSS. Begin de jaren '90 stond hij voor het eerst op Dublin's belangrijkste muziekpodium  The Olympia Theatre als voorprogramma voor The Big Geraniums. Sinds het midden van de Nineties maakte hij deel uit van de succesvolle Celtic Rockgroup Sans Souci, waarmee hij langs verschillende Europese festivals tourde. Recent was hij aan de slag in het Midden-Oosten met Davey Arthur van Furey's Fame, die jaren geleden ook al in De Fagot speelde. Daithi woont nu in België en speelt regelmatig met Kadril, Aidan Burke, Comas (Comas speelde verschillende keren in het  café), Urban Trad, Helen Flaherty en Ed Veltrop. Daarnaast zet hij zijn solocarrière verder en mag er ook trots op gaan dat zijn songs opgenomen worden door artiesten als Davey Arthur, Helen Flaherty of Randall Willams.   

GRATIS INGANG

Aanvang vanaf 19u30

 


Vrijdag 23 september 2016

GRAVEL UNIT (België)

‘Gravel Unit’ (ex Paddy Murphy’s Wife) is één van onze huisorkesten. Na de repetitie in hun lokaal musiceerden de Paddy’s verder in ons café en speelden er talloze keren in volle bezetting. Ze spelen aanstekelijke folkmuziek met vooral een Ierse toets erin verwerkt zonder andere stijlen te schuwen. Kortom goede muzikanten die er een lap op zullen geven.

Gratis ingang.

Aanvang 21 uur

 


Maandag 4 april 2016

SEDAA (Mongolië,Iran)

De muziek van Sedaa biedt een crossover tussen traditionele Mongoolse muziek met Orientaalse ritmes en Westerse jazz. Soms mystiek en dan weer modern, zelfs met een knipoog naar de gothic liefhebbers. Sedaa betekent stem…die nog lang na zal klinken in de hoofden van hen die het hoorden en zagen. De vier muzikanten uit Mongolië en Iran leggen een link tussen de traditionele Mongoolse muziek en de Oriënt. 

Sedaa creëert daarmee een heel eigen en fascinerende klankwereld. Zanger Nasaa Nasanjargal zingt in de typisch Mongoolse keelzangstijl en met Naraa Naranbaatar bespeelt hij de Morin Khuur: de 2-snarige paardenkopviool. Ook de virtuoze dulcimer-speler Ganzorig Davaakhuu en de Iraanse multi-instrumentalist Omid Bahadori spelen op traditionele instrumenten.

Sedaa won in Duitsland 2013 de wereldmuziekcompetitie ‚Creole’ uit 300 bands met hun keelzang en muzikale virtuositeit. Omdat deze groep zo bijzonder is,vragen we hun terug om op te treden in ons kleine café.Het vorige optreden dateert van Februari 2013. 

Het 29-jarig bestaan van café ‚De Fagot’ en het voorlopig stoppen van de cyclus van optredens, kunnen wij niet waardiger doen dan dit samen te vieren met dit unieke spektakel.

vvk 12,00 euro, ingang 15,00 euro.

Aanvang 20u30

 


Maandag 21 maart 2016

LYY (Zweden)

Emma Björling - zang
Anna Lindblad - viool
David Eriksson - nickelharpa/viool
Petrus Johansson - gitaar
Martin Norberg - percussie

De groep werd opgericht in 2006. In juni 2015 kwam hun derde CD tot stand. De eerste voorstellingen zijn voorzien in januari 2016 met een daaropvolgende wereldtour tijdens de zomer. De teksten en melodieën brengen de Zweedse verhalen tot leven. Hun repertoire bestaat uit traditionele muziek in combinatie met eigen geschreven werk. De eerste CD met de titel Lyy was er in 2010, hun tweede ‚tva’ in juni 2012. Hun optreden is energiek met de nodige muzikale perfectie afgerond met een humoristisch tintje.

VVK 9,00 euro, ingang 12,00 euro

Aanvang 20u30

 


Maandag 29 februari 2016

A LA RUM (België)

Paul Rans, Marc Hauman, Wiet Van de Leest en Jokke Schreurs brengen samen oude en nieuwe liederen van de oerfolkgroep Rum. Rum is nog steeds de enige Vlaamse groep die Nederlandstalig het Cambridge folkfestival kleurde. ‚Het luiaardsgild’, ‚ Ik hou van alle vrouwen’,‚Het vrolijk lentelied’,‚De moorsoldaten’blijven onvergetelijke klassiekers van het Vlaamse lied. A LA RUM die te gast was bij Willem Vermandere’s Nekka Nacht, blies ‚ Rum ’ nieuw leven in. ‚Maschéro’ liet je wegdromen en ook Vermanderes ‚Duizend soldaten’ kwamen in hun versie mooi tot leven.

vvk 9,00 euro, ingang 12,00 euro.

Aanvang 20u30

 


Maandag 15 februari 2016

FARAN FLAD (Engeland,België)

De groep werd ooit gelanceerd in Ingelmunster op het Labadoux festival. Gitarist en zanger Jan Debrabandere hoort ook bij één van onze alom verspreidde huisorkesten ‚Paddy Murphy’s Wife’, het huidige ‚Gravel Unit’.
Jan, en op fluit en fluwelen stem Heather Grabham vormen samen met Erwin Libbrecht zang, gitaar en bouzouki (Kadril) en Luc Pilartz op viool de basisbezetting van de groep.

vvk 9,00 euro, ingang 12,00 euro

Aanvang 20u30


 


Maandag 14 december 2015

WIM TOUCOUR & GROEP (België)

Wim Toucour is de groep rond zanger-liedjesschrijver Wim Van Caelenbergh. Vlotte weerbarstige liedjes in het Nederlandstalige muzieklandschap, ontsproten aan een gemend huwelijk van kleinkunst, wereldfolk, pop en cabaret. In 2014 brachten ze hun eerste CD uit, ‚Liefde is niks’. In januari 2015 maakten ze hun entree bij radio 1 met ‚konfituur’ en later met ‚al qarya’. Hun tweede CD is voorzien in het voorjaar van 2016. De andere groepsleden zijn Kris Van Daele, Elke De Meester, Jeroen Goegebeur en Florian De Schepper.
vvk 9,00 euro, ingang 12,00 euro

Aanvang 21 uur

 


Maandag 23 november 2015

SHANTALLA (Ierland,Schotland)

Keltische top gebracht door vijf Ierse muzikanten en één Schotse zangeres.

Simon Donnelly: Guitar, Bouzouki
Kieran Fahy: Fiddle, Viola
Helen Flaherty: Vocals, Bodhrán, Shakers
Joe Hennon: Guitar
Michael Horgan: Uilleann Pipes, Flute, Low & High Whistles
Gerry Murray: Accordion, Low & High Whistles

Voorverkoop 9,00 euro, Ingang 12,00 euro

Aanvang 20u30

 


Maandag 2 november 2015

ROLAND VAN CAMPENHOUT & VALI 'sirblues' RACILA (B,Romenië)

Blues gebracht door twee persoonlijkheden. Roland hoeven wij niet meer aan u voor te stellen. Wij weten allemaal dat hij thuis hoort in vele muziekrichtingen met vooral de blues als zijn centrale en geliefkoosde genre. Hij speelt in de Fagot aan de zijde van de Romeen Vali ‚sirblues’ Racila. Roemenië heeft een kleine harde kern aan bluesmuzikanten ... ondermeer ‚The Nightlosers’. Dit wordt een unieke bluesavond met twee rasechte Europese bluesmuzikanten.

VVK 12,00 euro en aan de ingang 15,00 euro.

Aanvang 20u30

 


Maandag 5 oktober 2015

CAPITAN TIFUS (Argentinië)

In het rijtje dat wij soms het onmogelijke kunnen waar maken, komt deze jonge Argentijnse band zich voorstellen in het café.
Zij schuimden alle delen van de wereld af met hun aanstekelijke muziek. Deze groep is best vergelijkbaar met MANU CHAO. Na volle zalen en festivals in Rusland, Hong Kong, Hawaï zullen zij geen moeite hebben om de Fagot in vuur en vlam te zetten. 

Aanvang 20u30

Toegangsprijs in vvk 12 euro
Aan de ingang 15 euro.

 


Zaterdag 29 augustus 2015

TEDDY DAN & IRIE VIBES BAND (Ethiopië...)

Ethiopiër Teddy is de verpersoonlijking van BOB MARLEY. Als look-a-like van, brengt hij dezelfde boodschap van begrip en vrede. Dit optreden staat in het teken van hun nieuwe CD. Een warme zomeravond in combinatie met de op authentieke reggaetonen zwevende muziek van deze multi culturele twaalfkoppige band en het wordt opnieuw een avond om nooit meer te vergeten.

Aanvang 20u30

 
Dit concert wordt aangeboden aan een zwoele zomerprijs van 7 euro.

 


Zaterdag 25 juli 2015

AN-SOFIE NOPPE

GRATIS TERRASCONCERT

Met Le Vélo Vert doorkruiste ze van maart 2006 tot eind december 2012 het hele land en zelfs verder. Als kers op de taart werd ze in april 2012 de winnaar van De Muziekklas van Radio 2 in het genre kleinkunst en nu focust ze zich op het schrijven van eigen liedjes. Kleine liedjes over flamingo's, mandarijnen, opa's, vrije vogels, kleine zussen. Haar twee eerste singles, Peperkoeken hart en Vogelvrij, worden zeer gesmaakt bij Radio 2. An-Sofie treedt op tijdens dit allereerste terrasconcert van café De Fagot in kleine bezetting.

Aanvang 20u30

 


Woensdag 24 juni 2015

SÉAN CANNON & THE CANNONS (Ierland)

Wie het niet zou weten, Séan is één van de muzikanten en zanger van THE DUBLINERS. De Cannons zijn zonen James en Robert.  Samen brengen ze een avondvullend programma van de Ierse klassiekers van ondermeer The Dubliners en The Pogues.  Onder deze bezetting speelden zij samen - enkele jaren terug - in de Magdalena zaal in Brugge. Wie dit concert op onze kleine locatie wilt bijwonen zal er rap moeten bij zijn want slechts 70 personen is onze maximum toelaatbare limiet.

Aanvang 20u30

vvk 12,00 euro, aan de deur 15,00 euro.

 


Maandag 8 juni 2015

BEN PRESTAGE (Amerika)

Ben hoort thuis in de rij van één-act artiesten zoals  Bjorn Berge, Ash Grunwald en Seasick Steve. Als straatmuzikant startte hij in Memphis maar groeide inmiddels uit tot een veelgevraagde artiest op menig groot festival, zoals in België op het bluesfestival in Peer. Eén persoon die een podium act brengt op gitaar, harmonica, banjo, lap-steel, viool, resonator gitaar, percussie en daarbij zingt alsof de duivel hem op de hielen zit, kan niet anders dan een lust voor het oog zijn. Omringt door al deze instrumenten en zijn virtuele vrienden voert Ben een spectaculaire show op die bestaat uit één en al brok gedreven energie !

www.youtube.com/watch?v=IxNOMJT5MJk

Aanvang 20u30

Vvk 9 euro         Aan de ingang 12 euro

 


Maandag 25 mei 2015

LA MINOR (Rusland)

Dit zooitje ongeregeld komt uit St. Petersburg. Wij heten de muziek uit stoffige straten, ongure bars, het harde gangsterleven, aangevuld met liefdes verhalen en hoop tot leven, welkom in Ingelmunster. Gedreven urban folkpunk band ‘La Minor’ brengt de toeschouwer terug naar de atmosfeer uit de kroezige jaren tussen 1920 en 1950 in Rusland.

Het genre is allesomvattend, van Odessa beats, gangsterliedjes, Russische folk, klezmer, ska tot jazz. Komt de omschrijving verwarrend over en u bent nieuwsgierig, klik dan maar even op onderstaande links, en probeer het dan zelf maar eens te omschrijven.

Aanvang 20u30

Vvk 9 euro         Aan de ingang 12 euro

https://www.youtube.com/watch?v=ndDTtMBWWK4

https://www.youtube.com/watch?v=tqg5DojcUrQ

 


Zaterdag 18 april 2015

AIDREANN

In functie van ‘De Week van de Folk’ brengt Aidreann, onder leiding van draailierspeler Lode Buscan, stomende balfolk in prachtige klankkleuren en krachtige melodieën. Met de altviool, diatonische accordeon, draailier, basgitaar, Vlaamse doedelzak, viool en gitaar spoort deze folkgroep de bezoeker aan tot dansen. Hup met de beentjes !

Aanvang 20u30

Gratis ingang.

 


Maandag 6 april 2015

JIMMY MOLIERE KWARTET (Amerika,België)

Jimmy deed auditie bij Fats Domino en na zijn presentatie vroeg Fats of hij niet eenvoudiger kon spelen. Geen probleem, met als resultaat werd hij voor meer dan 25 jaar vaste gitarist van Fats Domino. Dergelijke musici spelen altijd samen met bekenden uit de muziekwereld. Zo deelde Jimmy het podium met Professor Longhair, The Dirty Dozen, leden van de Neville Brothers…

Het kwartet waarmee Jimmy in ‘De Fagot’ zal aantreden, brengt een collage van verschillende stijlen uit de jazz en blues in combinatie met invloeden uit de latino, klassieke, gospel en populaire melodieën.

Door de jarenlange ervaring weet hij wat de mensen van hem verlangen !

 Aanvang 20u30

Vvk 9 euro         Aan de ingang 12 euro

 

 


Maandag 16 maart 2015

GUY DAVIS & FABRIZIO POGGI (Amerika,Italië)

Guy Davis is uitgegroeid tot de internationale ambassadeur van akoestische bluesmuziek. Hij speelde samen met Pete Seeger, Bonnie Raitt, Dr John..

Hij deed de grootste Amerikaanse talkshows, schreef de muziek voor een serie met Whoopi Goldberg…

Samen met mondharmonicaspecialist Fabrizio bracht hij de cd ‘Juba Dance’ uit, goed voor een nominatie voor ‘Beste akoestische artiest’ en ‘Beste akoestisch album’ op de 35e Blues Awards 2014 in de USA. Fabrizio speelde met andere grootheden samen zoals de The Blind Boys of Alabama, Charlie Musselwhite, Ronnie Earl…. te veel om allemaal op te sommen.

Deze twee rasmuzikanten doen de akoestische blues helemaal heropleven als van oudsher.

 Aanvang 20u30

Vvk 9 euro         Aan de ingang 12 euro

 


Maandag 2 maart 2015

CARMINA (Engeland,Ierland)

De centrale muzikanten en drijvende krachten achter deze imposante band blijven Pippa Marland en Rob King. Met hun genre brengen zij een folk/jazz/pop fusie, gecombineerd met Keltische invloeden en een prachtige zweverige stem van Pippa.

Tijdens dit Vlaamse optreden zal een special guest hun vergezellen, de fantastische Uilleann piper (Ierse doedelzak) speler; Diarmuid Moynihan, gekend uit de bands Calico, Lúnasa, Flook, Gráda, Kathryn Tickell, Alain Stivell….

Aanvang 20u30

Vvk 9 euro         Aan de ingang 12 euro


 


Maandag 9 februari 2015

ROÍSÍN BÁN (Engeland)

Chris Dyson richtte de band op tijdens de eerste maanden van 2013. Roísín Bán betekent in het Keltische Iers ‘Witte Roos’, het regionale symbool van waar de band afkomstig is ;‘Yorkshire’. Zij behoren tot de vaste wekelijkse muzikantenkring in het Ierse centrum van Leeds.

Beleef de Ierse muziek met een groot puur entertainend gehalte zoals die vroeger tijdens de muzikale hoogdagen in de pubs in Ierland werd geserveerd.  Slàinte  !

Aanvang 20u30

Vvk 9 euro         Aan de ingang 12 euro

 


Maandag 1 december 2014

WALRUS

Onder leiding van Geert Noppe bestaat deze nederlandstalige indiepop/rock uit leden van Yevgueni, Sukilove, Hannelore Bedert, Zita Zwoon...

De muziek is een kruisbestuiving tussen Raymond van het Groenewoud en Yevgueni. Zij speelden reeds de TVshow Manneke Paul, VRT radio 1 sessies en dit jaar eind maart was er de voorstelling van hun eerste cd 'Op de valreep' in den AB.

Aanvang 20u30

Vvk 9 euro         Aan de ingang 12 euro

 


Maandag 17 november 2014

THE TANNAHILL WEAVERS (Schotland)

Meer dan 46 jaar op tour en na meer dan vijftien cd's nog altijd even fris klinkend als in de beginjaren. Behalve Dougie MacLean staat de band er nog altijd in hun originele bezetting. Schotse traditie met de nodige dosis pit. 'Are Ye Sleeping Maggie', of toch niet ! Om in de stemming te komen kan dit nummer, van een vroegere opname uit het café, bekeken worden in de galerij op onze site.

Aanvang 20u30

VVK 9 euro        Aan de deur 12 euro

 


Maandag 27 oktober 2014

CURLY STRINGS (Estland)

Deze groep uit Viljandi/Estland wordt hoog aangeschreven in de Estste folkscene. Het nummer 'Maailm Heliseb' werd intussen meer dan 182.000 keren bekeken op het internet. Niettegenstaande het Estst voor velen van ons een compleet vreemde taal is, toch werkt het aanstekelijk om deze jonge gedreven talentvolle muzikanten Eeva en Villu Talsi, Jaimar Vabarna en Taavet Niller hun muziek te zien spelen en zingen.

Dit is een samenwerking met de organisatie Surpluz.

Aanvang 20u30

Gratis ingang

 


Maandag 20 oktober 2014

ULISSES ROCHA (Brazilië)

Ulisses Rocha behoort tot de 10 beste Braziliaanse gitaristen. Bekende gitaarvirtuozen zoals Al Di Meola speelden in het verleden met hem samen. De diverse stijlen van deze meestergitarist gaan over bossa nova tot klassiek en van jazz tot eigentijdse bewerkingen. Zoek bijvoorbeeld op youtube maar eens naar zijn ongelofelijk mooie bewerking van 'Stairway to Heaven'.

Vorig jaar te zien in de Bozar in Brussel, dit jaar in de Fagot/Ingelmunster.

Aanvang 20u30

Vvk 9 euro      Aan de deur 12 euro

 

 


Maandag 29 september 2014

MARTYN JOSEPH (Wales)

Deze Welshmen is wellicht één van de beste singer-songwriters die tegenwoordig in de wereld rondtoert. Doorleefde nummers wisselt hij af met pure energie op het podium. Hij begeleidt zijn bij wijlen scheurende stem met vooral gitaar en soms mondharmonica. Als buitenlandse artiest overtreft hij hierbij Show Of Hands......die tot op heden het meest aantal keren in het café optraden.

Aanvang 20u30

VVK 12 euro      Aan de deur 15 euro

 


Zondag 31 augustus 2014

TEDDY DAN & THE IRIE VIBES BAND (Ethiopië....)

Vorig jaar werd bewezen dat een numeriek multiculturele reggaeband met 11 muzikanten mogelijk kan zijn in ons klein cafeetje. Niet alleen Jamaica is gekend voor zijn reggae. Teddy Dan uit Shasamane/Ethiopië lijkt wel een reïncarnatie van Bob Marley...met een indentieke boodschap en uitstraling. Love, peace and understanding is all we need !

Meer uitleg over Teddy Dan en de begeleidende band staat er te lezen in onze aankondiging augustus vorig jaar. Scroll down please !

Aanvang 20u30

Ticket per persoon = 1 prijs = 7 euro       

 


Maandag 14 juli 2014

GRAVEL UNIT

Try-out door één van onze huisorkesten met nieuwe zangeres Virginie Allard. Daar Hanneke Oosterlinck minder in West-Vlaanderen vertoeft, verlegt ze haar vele muzikale projecten naar andere regio’s. Deze grote bezetting kan net op ons podium en omschrijft hun genre als folk en rootspop.

Aanvang 20u30

Gratis Ingang

 

 


Zaterdag 5 juli 2014

PAN DE CAPAZO (Spanje)

Middeleeuws klinkende bruisende mix van powerfolk uit Spanje ! Deze folk/gipsy ambiance band uit Galicië heeft een voorliefde voor oude muziek en oude instrumenten en put hierbij uit verschillende internationale bronnen. Hun Belgische tour bestaat uit op de vrijdag 't Uylekot/Herzele, zaterdag 'De Fagot' en op de zondag het Na Fir Bolg festival in Vorselaar.

Aanvang 20u30

Ticket per persoon = 1 prijs = 7 euro       

 


Maandag 24 maart 2014

KADRIL

Opzwepende beats, een waaier aan instrumenten en inspiratie uit oude liedboeken. Dat is het handelsmerk van Kadril. Een ware sensatie voor de oren.
Het recept? Kadril gaat op zoek naar de oudste, modale en archaïsche melodieën. Hiervoor doorzoeken ze het repertoire in de liedboeken van voor 1600. Daarna gieten ze er een uniek en vernieuwend sausje over met een stevige beat en groove. De teksten worden, waar nodig, vertaald in hedendaags Nederlands.
Hun typische stijl en geluid is het gevolg van een lange historie. Kadril introduceerde folk in Vlaanderen eind jaren 70.
De echte doorbraak kwam met "De vogel in de muite" in de jaren 80.
Aanvankelijk bracht de groep eerder akoestische nummers uit, maar evolueerde later naar een stevigere klankkleur. Kadril wordt hierdoor ook wel bestempeld als folkrock. 
 
Kadril, de band die al zoveel zangers en zangeressen in de frontlinie plaatste -denken we maar aan Patrick Riguelle, Laïs, Eva De Roovere- trekt voor de CD ‘Archaï’ volop de kaart van de nieuwe frontlady Karla Verlie.  Karla bewees reeds met het tango-ensemble Orquestra Tanguedia dat ze een vocaliste pur sang is.

Archaï’ klinkt als een oerkreet en laat zich vrij vertalen als ‘Back to the roots’. Vooral muzikaal wordt dit echter een terugkeer naar een stevige rockbasis. Het uitgebreide instrumentarium van de groep omvat immers ook de klassiekers elektrische gitaar, bas en drums.  Voor de unieke Kadril-sound worden deze aangevuld met opzwepende niet alledaagse instrumenten zoals mandoline, dulcimer, doedelzak, nyckelharpa, accordeon, viool, toetsen en akoestische gitaren. 

Aanvang 20u30

VVK 12 euro     Aan de deur 15 euro

 


Maandag 17 februari 2014

RUE DU CANAL (Ierland,Frankrijk)

De groep werd opgericht begin 2013 en bestaat uit Ierse en Franse muzikanten.

De legendarische Franse accordionist Serge Desaunay (gekend van uit de seventies bekende folkgroep La Chiffonnie met de vermaarde albums Après La Pluie en Le Beau Temps) speelt samen met Ray Barron op mandolin/Mandola, Kieran Fahy op viool en Gaspard Vanardois op gitaar/oud.

Kieran is geboren in County Galway en is vooral in de lage landen gekend als violist uit de band Shantalla. Ray speelt nog geregeld met zijn groep Two Time Polka maar toert ook reeds 35 jaar solo over de wereld. De fransman Gaspard zorgt voor de exotische gypsy klank in de groep. Door de diversiteit aan muzikale interesses brengt de groep een grote variatie aan stijlen.

Hun eerste CD is voorzien voor begin dit jaar maar zullen ze die ook daadwerkelijk meehebben ?

Aanvang 20u30

VVK 9 euro       Ingang 12 euro

 


Maandag 27 januari 2014

TheaterTournee in 't café: HELD !?

Dit is 8° TheaterTournee in 'T café met het toneelstuk HELD !?

Nieuw is wel dat er voor het eerst met drieën aangetreden wordt: zo krijgt Bart Claeys als medespeler Thomas Demeulenaere en Thomas Camerlinck als veelzijdige live-muzikant.

De regie is voor de 3de maal in de handen van Eric Meirhaeghe.

Dit jaar was het opzet om iets luchtigs en geestigs te brengen, maar de acteurs wilden ook iets maken omtrent wereldoorlog I 100 jaar geleden. Het zal u misschien verwonderen, maar zij weten beide zaken aan elkaar te rijmen en brengen zo het verrassende verhaal van een Engelse soldaat...

Een hilarische fictie binnen historische krijtlijnen !

Het concept blijft het brengen van intiem kamertheater dicht bij de mensen (kleine ruimte & beperkt publiek). Hierdoor zit u als toeschouwer als het ware op de lippen van de acteurs.

Gezien het beperkt aantal plaatsen per voorstelling, raden wij aan om tijdig te reserveren.

Wij starten de voorstelling stipt om 20u30

Voor de voorverkoop en ingang vragen wij 6 euro.

 


Maandag 9 december

DE LAATSTE SHOWBAND (België)

Voor wie de band intussen toch zou vergeten kunnen zijn of voor de mensen in het buitenland, nog even een kleine opfrissing wie de band is.

De Laatste Showband was bij de eerste twaalf seizoenen, van 1999 tot 2011, het vaste huisorkest van De laatste show, een praatprogramma op de Vlaamse zender één. Veel grootheden speelden met de band samen op het einde van het programma De Laatste show. 

Patrick Riguelle, Jan Hautekiet, Bert Embrechts, Chris Peeters en Joost van den Broeck zullen er alvast zijn.

U ook ? 

Aanvang 20u30


VVK 12 euro     Aan de deur 15 euro

 


Maandag 2 december 2013

CABARET CONCOURS TOUR (België)

Met finalisten Ann Helena Kenis, Joris Velleman, Kunst veredeld Met een D.

De Limburgse Ann Helena Kenis was de lieveling van het publiek en kreeg uiteindelijk ook de titel van 'Winnaar Cabaret Concours Vlaanderen 2013'. Zij was ook winnares van het Cabaret Festival Heerlen (NL) 2013 en van de persoonlijkheidsprijs Cabaret Festival Utrecht 2013.
Ann Helena Kenis wisselt doldwaze hersenspinselen af met genante en herkenbare situaties. Ze brengt bovendien sappige muzikale intermezzo's op een hoog niveau. 

Aanvang 20u30

Drie acts op één avond aan de voorverkoopsprijs van 9 euro en aan de ingang 12 euro.

 


Maandag 18 november 2013

THE KILKENNYS (Ierland)

Mega groot is deze jonge groep. Zoek op youtube en dan vindt u ze terug tussen de Dubliners en de Riverdance. Dat kan tellen voor de première in een klein cafeetje. De gekende Ierse meezingers in een eigentijds kleedje.
Hier kunnen wij niet anders dan onze toegangsprijs enigszins aan te passen.

Aanvang 20u30
VVK 19 euro         Ingang 23 euro

 


Maandag 4 november 2013

KEITH HANCOCK (Engeland)

Deze singer songwriter uit Manchester die accordions bespeelt als geen ander, schreef de wereldhit ‘Absent Friends’. Ondanks zijn uitgebreide repertoire durft hij het aan om enkele heel originele covers te brengen.
Fier kunnen wij u nog meegeven dat dit het enige concert is in België.

Aanvang 20u30
VVK 9 euro       Ingang 12 euro

 


Maandag 28 oktober 2013

THE WISHING WELL (Australië)

In de groep zijn Jai Larkin en Rivkah Larkan de constante waarden. Telkens laten zij zich omringen door fantastische muzikanten. Ons kleine podium zal opnieuw goed gevuld zijn met deze imposante bezetting van violen, cello, drums en gitaren.

Aanvang 20u30

VVK 9 euro      Ingang 12 euro

 


Maandag 7 oktober 2013

DIAVOORSTELLING WERELDREIS TRUI & MARTINE

Reportage Nepal-Cambodja-Australië- Nieuw Zeeland-Fiji Eilanden

Aanvang 20 uur
Ingang 5 euro

 


Maandag 19 augustus 2013

TEDDY DAN & THE IRIE VIBES BAND

Multiculturele reggaeband met 11 muzikanten op ons kleine podium. Niet alleen Jamaica, ook Ethiopië is gekend voor zijn reggae. Teddy Dan woont in Shasamane ten zuiden van Ethiopië. Shasamane staat bekend als Rasta Town, omwille van de grote rastafarigemeenschap. Hoe die daar terechtkwamen?  Ethiopië, het vroegere Abessinië, is het enige Afrikaanse land, dat nooit is gekoloniseerd. Wel is het 5 jaar bezet door Mussolini en zijn troepen, tot het land bevrijd werd door de Britten, waarna  Haile  Selassie  uit  dankbaarheid  een  behoorlijke  lap grond ter beschikking stelde voor buitenlanders die zich in zijn land wilden vestigen.  De rastas, een  beweging die  in  Jamaica  ontstond in  de jaren 30, zagen  hun  ‘Back  To  Africa’   droom mogelijk worden en een aantal van hen verhuisden effectief naar Shasamane.De gemeenschap groeide en  bleef groeien en in 2002  zette  ook Teddy Dan de stap.  Ondertussen nam hij  daar 2 platen op, ‘Kings High Way’ (2006) en  ‘Outta Shasamane’  (2012).   Hij   treedt  vaak   op  in Ethiopië, maar  zelden  erbuiten.  Deze   zomer komt   de   diep  spirituele   man  overgevlogen naar Europa voor enkele concerten. Teddy Dan
wordt begeleid door de Irie Vibes Band met Jah Rej als mixer. 

Aanvang 20u30

Ticket per persoon = 1 prijs = 7 euro       

 


Zaterdag 13 juli 2013

AGNOSTIC MOUNTAIN GOSPEL CHOIR (Canada)

De Canadese band 'Agnostic Mountain Gospel Choir' combineren blues, bluegrass, country en Appalachian folk. Ze spelen deze roots muziek immers uitermate rauw en met een ongekende felheid. De banjo’s maken constant snelheidsovertredingen en de slide gitaar deelt zweepslagen uit, die zelfs Muriel Scherre niet verdient. Ze gebruiken ook minder alledaagse instrumenten. Zo heeft drummer Peter Balkwill één van zijn cimbalen vervangen door een helm van het Belgische leger. Zeg nu nog eens dat oorlogstuig niet nuttig kan zijn...

Aanvang 20 uur
VVK 7 euro   
ADD 9 euro

 


Maandag 27 mei 2013

KONGERO (Zweden)

Vier jonge dames brengen u in vervoering met hun Zweedse a capella nummers. Zij steken oude nummers in een nieuw kleedje, waardig en warmhartig doorspekt met de nodige dosis humor.
In 2008 zag hun eerste CD "Om Mikaelidagen" het daglicht, het tweede album "Bakvända världen" volgde in 2011.
U kan hun slechts op twee plaatsen in België aan het werk zien; 't Ey in Belsele en café/kunstkroeg De Fagot in Ingelmunster.
Dit kwartet met Emma Björling, Lotta Andersson, Anna Wikenius en Lovisa Liljeberg  zijn een lust voor oog en oor !
 
Aanvang 20u30
 
Voorverkoop 9 euro, aan de deur 12 euro

 


Donderdag 2 mei 2013

KOMPANÍA (Griekenland)

Na hun vorige zeer succesvolle tournee door Nederland en België bracht de groep een cd uit die al even enthousiast ontvangen werd als hun concerten. Voor wie ze nog niet gehoord heeft, dit is je kans...en voor degenen die er vorige keer bij waren...is er een nieuw programma met prachtige liederen. Laat je betoveren!!!!!!!!

Uit recensies van het Brugges Festival over KOMPANÍA , 9-11-2012:

"…….Hun optreden zou je in één woord kunnen omschrijven als ‘magistraal’……………", "…De KOMPANÍA rond Katerina Tsiridou speelde een concert dat in de grote traditie van Brugges Festival mag ingeschreven worden."

Het is een groep die graag in het buitenland optreedt en Griekenland kan zich geen betere muziekambassadeurs wensen. Bouzouki, ûd, accordeon, gitaar en baglamas zetten een onvervalste Griekse sfeer neer, die uniek is in de wereld. Een optreden voert de luisteraar langs diverse emoties en menigeen kan zo nu en dan nauwelijks het verlangen tot opspringen en gaan dansen weerstaan. Kortom, een belevenis voor wie er voor open staat.

De groep heeft met de uitgave van haar recente live cd " KOMPANÍA Live!", een uitstekend visitekaartje afgegeven. De cd kwam in februari 2013 vanuit niets binnen in de top 5 van de World Music Charts Europe http://www.wmce.eu

Katerína Tsirídou–zang/baglama/zills/percussie; Dimítris Kranídas- zang/bouzouki/ud; Sotíris Papatragiánnis-zang/baglamas/ percussie; Nikos Protópapas- gitaar/zang; Ioánnis Kalafatélis-accordeon

http://youtu.be/AoYx_m5Fei4                   KOMPANÍA Live! promo Athens-Trianon. 2013

http://youtu.be/jzmtXcklJzQ                     KOMPANÍA Live!  O Macharagiás

Aanvang 20u30

Voorverkoop 9 euro, aan de deur 12 euro

 


Maandag 22 april 2013

KANGAROO MOON (Australië,Engeland)

Met Kangaroo Moon gaat café/kunstkroeg DE FAGOT het nog eens zoeken bij onze tegenvoeters uit Australië.  Kangaroo Moon bestaat sinds 1988 en draait rond de figuur van Mark Robson. Kangaroo Moon is niet alleen deze groep, maar ook een dansproject onder de titel Kangaroo Kylie Band en een workshop die de muziek van Down Under in verschillende formules wil aanleren aan kinderen of volwassenen.

Kangaroo Moon brengt een heel eigen geluid dat zowel op Keltische als op Aborinal-muziek gebaseerd is, en zo wereldmuziek en folk gaat combineren met rock, dance en elektronische invloeden. Het resultaat is een funky, psychedelische en hartverwarmende muur van geluid, waar je alleen nog dansend tegenop wil.

Kangaroo Moon heeft reeds een tiental cd’s op zijn naam staan, naast een viertal solo-cd’s van frontman Mark Robson. Verschillende toernees brachten hen door Europa, de Verenigde Staten en uiteraard thuisland Australië. De groep heeft een heel variabele bezetting waarin Mark Robson de enige constante is. Hij speelt op de toetsen en neemt de zang en de didgeridoo voor zijn rekening. Verder zijn er, voor de Europese tournees, Jerry Bewley (gitaar), Dave Williams (bouzouki, mandoline, gitaar), Nick Marshall (bas), Elliet Mackrell (viool) en keuze uit een viertal drummers.
 

De stijl is vergelijkbaar met Mutefish, Popproperly, The Wishing Well, Rock & Salt & Nails, The Iron Horse, Bushbury's maar met een extra element in de muziek.... de mystieke didgeridoo.

Keep hopping !

Aanvang 20u30

Voorverkoop 9 euro, aan de deur 12 euro

 


Zaterdag 16 maart 2013

DAITHI RUA

Wat kunnen nog meer doen dan in het teken van St Patrick's Day (17 maart) een rasechte Ier uit te nodigen.

Daithi Rua is een Ierse muzikant en songwriter uit County Offaly. Als zoon van muzikale ouders ging hij al jong meespelen in hun folk band.  Ook als tiener was hij op school en in lokale bands heel actief en kon zich tot winnaar kronen van verschillende wedstrijden voor (straat)muzikanten. Eind jaren '80 stond hij voor het eerst op een echt podium als opener voor de groep uit Manchester TOSS. Begin de jaren '90 stond hij voor het eerst op Dublin's belangrijkste muziekpodium  The Olympia Theatre als voorprogramma voor The Big Geraniums. Sinds het midden van de Nineties maakte hij deel uit van de succesvolle Celtic Rockgroup Sans Souci, waarmee hij langs verschillende Europese festivals tourde. Recent was hij aan de slag in het Midden-Oosten met Davey Arthur van Furey's Fame, die jaren geleden ook al in De Fagot speelde. Daithi woont nu in België en speelt regelmatig met Kadril, Aidan Burke, Comas (Comas speelde verschillende keren in het  café), Urban Trad, Helen Flaherty en Ed Veltrop. Daarnaast zet hij zijn solocarrière verder en mag er ook trots op gaan dat zijn songs opgenomen worden door artiesten als Davey Arthur, Helen Flaherty of Randall Willams.   

Aanvang vanaf 20u30

Deelname in de kosten 5 euro.

 


Maandag 11 maart 2013

THE PAUL McKENNA BAND (Schotland)

“The best folk band to have come out of Scotland in the last twenty years” New York Times

“The best band of their generation” The Living Tradition

“A band with the potential to dominate the Scottish/Irish traditional scene for the next twenty years” Fatea Magazine

De zeer jonge Paul McKenna is goed op weg om het nieuwe boegbeeld van de Schotse songwriting te worden. The Paul Mc.Kenna Band krijgt sinds hun debuutalbum “Between Two Worlds” in februari 2009 een overvloed aan uitstekende recensies. Op de MG Alba Scots Trad Music Awards in november datzelfde jaar werd hen de titel “Best Up and Coming Artist of 2009” toegekend. Sindsdien zijn ze drukbezet in de Verenigde Staten, Canada en Europa.

Ook dit jaar kreeg de band maar liefst drie nominaties in de MG Alba Scots Trad Music Awards, waaronder de nominatie voor Folk Band van het jaar.

Met een eigentijdse benadering van songs, zonder te ver af te dwalen van hun wortels, zijn de arrangementen zowel innovatief als fris. Het opzwepende geluid van The Paul McKenna Band wordt gecreëerd door uitstekende zang, drijvende gitaar en bouzouki, een intens vioolspel, een warme klank van fluit, whistles, dynamische bodhrán en percussie.

The Paul McKenna Band uit Scotland boeit het publiek met een wervelende show van hun nieuwe album “Stem the Tide”, waarin zij de liefde voor folk en traditionele muziek combineren met originele songs en tunes.

Paul McKenna onderscheidt zich door zijn briljante songwriting, een prachtige stem, en vooral door de herinterpretatie van klassieke Schotse volksliederen.

Aanvang 20u30

VVK 9 euro, aan de deur 12 euro

 


Maandag 25 februari 2013

BILLY & BLOOMFISH

                 

Pascale Michiels is een Belgische zangeres/actrice. Zij acteerde in allerlei sitcom-series zoals Flikken, Heterdaad, Witse, Aspe... Muzikaal was ze vroeger actief met het Belgisch-Chinese Snowflower en trok ze zes jaar doorheen Europa met de bekende Amerikaanse zangeres Beverly Jo Scott.                                

Kathleen Vandenhoudt won een hele reeks prijzen:  Sabamprijs, Gouden Bertje, Persprijs... Als Belgische muzikale ambassadrice reisde ze af naar Moskou met Pieter Jan Desmet en Steven Debruyn. Kathleen is een bekend mediafiguur op zowel vrt als vt4. Ze was met vaste regelmaat te zien in De zevende dag, Muziekkwis, Biebabeloeba, De notenclub...
                                           
Deze twee vrouwen hebben elkaar jaren geleden gevonden. Twee sterke stemmen in een perfecte symbiose, twee totaal verschillende madammen met eenzelfde gedachtengoed. Zij brengen songs van zichzelf en van anderen omdat ze dat graag doen, om het plezier van spelen.                      

Aanvang 20u30

Voorverkoop 9 euro, aan de deur 12 euro

 


Maandag 4 februari 2013

SEDAA (Mongolië, Iran)

EXCLUSIEF VOOR BELGIE

De muziek van Sedaa biedt een crossover tussen traditionele Mongoolse muziek met Orientaalse ritmes en Westerse jazz. Soms mystiek en dan weer modern, zelfs met een knipoog naar de gothic liefhebbers. Sedaa betekent stem… die nog lang na zal klinken in de hoofden van hen die het hoorden en zagen.

De vier muzikanten uit Mongolië en Iran leggen een link tussen de traditionele Mongoolse muziek en de Oriënt. Sedaa creëert daarmee een heel eigen en fascinerende klankwereld. Zanger Nasaa Nasanjargal zingt in de typisch Mongoolse keelzangstijl en met Naraa Naranbaatar bespeelt hij de Morin Khuur: de 2-snarige paardenkopviool. Ook de virtuoze dulcimer-speler Ganzorig Davaakhuu en de Iraanse multi-instrumentalist Omid Bahadori spelen op traditionele instrumenten.    

De band Sedaa staat voor indrukwekkende keelzang en instrumentalen, die als van een andere planeet lijken te komen. Zelden blijkt zo overduidelijk dat muziek een internationale taal is die zich door geen enkele grens laat weerhouden. De muziek van Sedaa voelt bij tijden erg vertrouwd en soms klinkt het zelfs verrassend Westers.      

Aanvang 20u30                                                            

 


Maandag 21 januari 2013

TheaterTournee in 't café: NOTEN

Bart Claeys brengt NOTEN.

Stipt om 20u30. 

En hij begon ze te rapen. Zijn handen verkleurden door het bruine sap. Een geur zoals alleen rotte bolsters kunnen ruiken. Mag ik er ook rapen pa ?

Een zoon over zijn overleden vader ... Niet "ons" verhaal, maar wel opgedragen aan toneelmakker, mijn maat, mijn pa Daniel.

Auteur Marc Smet, regie Tom Ternest, acteur Bart Claeys

Duur 65 minuten.

Tickets 6 euro

Gezien het beperkt aantal plaatsen is reserveren aan te raden.

 


Maandag 10 december 2012

Cabaret concours tour

met MattaB, Johnny Trash, Marco Lenaerts, Jelle Denturck

Aanvang stipt om 20 uur.

MattaB met "MattaB Vlucht" neem je mee op een vlucht van cabaret naar improvisatie en terug. Piloten Wout en Manu hebben elkaar leren kennen tijdens hun improdagen. Beiden zochten ze naar meer dan improvisatie alleen. Dit vinden ze door het verkennen van de hoogtes en laagtes van de liefde ... en andere synoniemen. Met levendige liedjes en treffende typetjes. Geïnspireerd door het echte leven en de wensen van het zaalpubliek. Nu eens ingetogen vertellers, dan weer rockende stripfiguren. Soms pijnlijk herkenbaar, soms gelukkig vergezocht. Kriebels in de buik: bij hen zeker, hopelijk ook bij u !

Johnny Trash is een Rock'n'Roll ster. Na de verovering van de rest van Europa is nu ook Vlaanderen aan de beurt. Uiteraard is het als drummer niet gemakkelijk om gitaar te spelen ... of om alleen op een podium te staan. En ouder wordende Rocksterren hebben het sowieso al niet gemakkelijk. We mogen al blij zijn als hij zijn optreden kan uitzingen zonder meer dan twee maal naar het toilet te moeten lopen. Sex, drugs en een hoop lol !

 

PAUSE

 

Marco Lenaerts is een dramadocent die als 15-jarige startte met liedjes componeren en schrijven. Algauw liet hij zich omringen met muzikanten en het eerste kleinkunstprogramma was een feit. Na een stage bij wijlen Bram Vermeulen, haalde hij brons op de Nekka-wedstrijd 2003. Na zich verdiept te hebben in theaterregie besloot hij beide passies, muziek en theater nog meer te combineren.

 

 

 Jelle Denturck is met zijn tweeëntwintig jaar nog een jong kuiken, maar niettemin begint hij stilaan zijn strepen te verdienen in het muziek-en toneellandschap der Lage Landen. Na zijn studie Woordkunst-Drama aan het Secundair Kunstinstituut debuteerde hij in 2010 in eigen regio met 'In het donker sterft geen mens', een muzikale beschouwing over leven en liefde. Momenteel heeft Jelle de filosofie aan de universiteit van Gent gestopt om rond te toeren als zanger van Protection Patrol Pinkerton, een indie-britpopband waarmee hij in het najaar van 2011 een finaleplaats op Westtalent veroverde. Maar bovenal koestert hij zijn eerste en grootste liefde voor de kunst die alle kunsten tegelijk is: cabaret. Recent haalde Jelle opnieuw een finaleplaats in een Nederlands cabaretconcour, de beloning is niet min want binnenkort volgt er een tour in Nederland van 40 optredens.

Voorverkoop 9 euro en aan de deur 12 euro

 


Maandag 19 november 2012

The Tannahill Weavers

Niet alle Keltische muziek komt uit Ierland en dat zullen deze ouwe getrouwen geweten hebben.  Deze oerdegelijke Schotse folkband bestaat reeds tientallen  jaren  en  hebben  reeds  een  gigantisch aantal cd’s op  hun  actief. Hun rijk gevulde repertoire putten zij uit  traditionele  nummers en  geven  daaraan een  moderne toets.  Deze  nog steeds originele line-up bestaat uit  Roy  Gullane  (stem en gitaar),  Phil  (fluiten, bodhrán, zang),  John  (viool, zang) en Colin (bag-en andere pipes). Grote folkklasse !

VVK 9 euro, ingang 12 euro.

 


Maandag 8 oktober 2012

Pure Irish Drops

In samenwerking met Duitsland, Nederland  en de Ierse ambassade is PID een vaste waarde in het café geworden. Telkens verandert de bezetting en het thema. Dit jaar is het thema “Home Away From Home” met Ierse muzikanten in Engeland.  Over de hele wereld, inclusief  Engeland,  zijn  al  generaties  lang  Ierse  emigranten te vinden.  Kevin Crawford (whistle’s , bodhrán, dwarsfluit )bekend van de wereldwijd  hoog aangeslagen  groep ‘Lúnasa’  geboren in Birmingham uit Ierse ouders,  Damien Mullane (accordeon),  recentelijk gerepatrieerd van  Londen  naar  County Kerry  in  Ierland en  Colin Farrell (viool) geboren  in  Manchester  uit  Ierse  ouders van  County  Galway  en  County Cavan, vertegenwoordigen de drie belangrijkste gemeenschappen in Engeland.   Meer   Iers    is   niet   denkbaar !

VVK 9 euro, ingang 12 euro

 


Donderdag 30 augustus 2012

Mutefish

Vooraleer wij tijdens de maand september enkele weken een zomerstop inlassen, is dit het laatste concert van ons drieluik 'jonge muzikale gedrevenheid'.  Het debuut van deze Ierse ambiancegroep Mutefish was vorig jaar een onverhoopt succes op het Labadouxfestival. De groep, geboren in de straten van Dublin, is inmiddels aardig op weg om een bekender status te verwerven in de folkwereld. Dit jaar maken ze een korte stop in België en omdat de gelegenheid zich voordoet om hun uit te nodigen laten wij deze kans niet links liggen. Groepen zoals Apparatschik, Transylvanians, Kangaroo Moon, Comas als ook dit Mutefish kunnen mateloos boeien door hun enthousiaste show op het podium. De instrumentale nummers wisselen elkaar razendsnel af en dus zijn gezongen nummers absoluut geen noodzaak.

Zomer-ingangsprijs 7 euro. 

  

 


Maandag 13 augustus

Negritos

Als tweede jonge band nodigen wij Argentijnen uit. Negritos was één van de grote ontdekkingen van het 25-jarig bestaan van café/kunstkroeg 'De Fagot'. Zij speelden - in première - een relatief onbekend genre, een mix van Argentijnse muziek met Spaanse invloeden. Niettegenstaande de barre weersomstandigheden begin april verliet vrijwel niemand het optreden van deze energieke band. Uptempo Argentijnse muziek waarbij de hoofdrollen weggelegd zijn voor de broers Pablo (zanger en percussionist) en Diego Arias. Zij beheersen het trotse Argentijnse flegma als geen ander en daar kunnen wij als Vlamingen alleen maar jaloers op zijn. De groep werd ontdekt in Noord-Amerika door niemand minder dan rocklegende Alice Cooper, die hun prees voor zowel hun muziekstijl als de uitvoering ervan. De broers worden begeleid door drie andere sterke instrumentalisten. De passie zit in hun bloed en vertalen dit op het podium in een grote stuwende brok energie. Tussen de optredens in Nederland en Groot-Britannië door kan u dit unieke concert in ons café bijwonen.

Zomer-ingangsprijs 7 euro.

 

 


Maandag 9 Juli 2012

Dead City Ruins

Wij willen ons territorium niet beperken tot slechts enkele muziekstijlen, en dat zullen we bewijzen met het jeugdig zomergevoel in een drieluik bestaande uit rock, uptempo Argentijnse en uptempo Ierse muziek. Wij hanteren geen voorverkoop voor deze drie concerten en wij laten slechts 80 personen per optreden toe in onze kleine locatie, koop daarom tijdig uw ticket. De tickets zijn uitsluitend te verkrijgen in café 'De Fagot'. 

De eerste inbreng van jeugdig geweld komt van deze knotsgekke Aussie's. Voor de aller-aller-allereerste keer programmeren wij in het café een hardrockband. Alles komt terug en dat zullen ook deze jonge gedreven muzikanten uit Melbourne bewijzen. Vanaf de eerste noten zal u de vertrouwde metal-hardrockklanken van weleer herkennen. Met Led Zeppelin en Black Sabbath als leidraad wordt café 'De Fagot' door deze Australiërs omgetoverd in een rocktempel. Zomer-ingangsprijs - u leest het goed - 5 euro.

 

 


Zaterdag 23 juni 2012

Grupo Churascu

Naar aanleiding van het vernieuwde gemeentelijke centrum van Ingelmunster wordt een kroegentocht georganiseerd met negen deelnemende café's. Ter gelegenheid van deze feestelijke happening zal GRUPO CHURASCU optreden in ons café.  Na hun succes in april dit jaar tijdens het 25-jarig bestaan van onze kroeg, mag de groep het zeker en vast nog eens overdoen. Hun mix van Oost-Europese muziek in combinatie met wereldse muziek, werkt bijzonder aanstekelijk. Voor wie het optreden in het café niet kon bijwonen tijdens onze jubileumparty PLACE DE FAGOT, gewoonweg niet binnen kon of het optreden nog eens graag zouden overdoen is dit de gelegenheid bij uitstek. Hoort u graag Grieks, Iers, Braziliaans of Russisch, u krijgt het allemaal op uw bord. Voor al wie de groep nog niet kent, kom dit zien en proef van deze overheerlijke gekruide muzikale saus.

Uiteraard worden alle concerten tijdens de kroegentocht gratis aangeboden.

 

 

 

 


Maandag 28 mei 2012

Marc O'Reilly

Marc is een geweldige Ierse singer/songwriter met een heel eigenzinnige klankkleur zoals Brian Brody, Richard Thompson, Peter Green. Zijn eerste cd 'My friend Marx' is pas uit. De eigen geschreven nummers brengt hij met een rauwe gedreven stem. Op de cd speelt hij niet alleen op zijn vertrouwde gitaren maar neemt ook de andere instrumenten voor zijn rekening. Het moeilijk te definiëren genre situeert zich tussen klassiek Brits, Iers traditionele folk gecombineerd met Americana/Nashville folk/blues. 

VVK 7 euro - ingang 9 euro - aanvang 20.30 uur

 

 

 


Zaterdag 28 april 2012

FEEST VAN DE FOLK

Gekend uit Temple Bar Dublin, gratis optreden van het Ierse fuifnummer, gitarist en zanger BRIAN BRODY
met in het voorprogramma Lode sans la Catusse.
Aanvang: 20.30 uur

 


6 - 7 - 8 april 2012

25 jarig bestaan van café ‘De Fagot’

Zeker te noteren in je agenda: het 25 jarig bestaan van café De Fagot

Het eerste weekend van april 2012 (6-7-8 april 2012)


Eénmalig wordt de locatie aan de Fagot voor een weekend (vrijdag, zaterdag en de zondag) omgetoverd tot ‘PLACE DE FAGOT’.
Diverse cultuurrichtingen zullen er aan bod komen.


Klik hier voor meer info.


 


Maandag 19 maart 2012

Martyn Joseph

Op 19 maart 2012 staat ,super singer-songwriter, MARTYN JOSEPH uit Wales geboekt tijdens de Fagot concerten.
Intimistisch en furieus combineren, het is aan weinig muzikanten besteedt. Een echte top in het genre met slechts een gitaar en een stem.
VVK 9 euro - Ingang 12 euro - Aanvang: 20.30 uur

Bekijk 
de website van Martyn Joseph

 


Maandag 13 februari 2012

James "Super Chikan" Johnson

Deze neef van Big Jack Johnson maakt zelf zijn mooi ogende snaarinstrumenten.
Super Chikan wordt bijgestaan door Marino Noppe (Maxwell Street) and friends.
De recente cd ‘Okiesippi Blues’ werd samen met Watermelon Slim opgenomen.
Met deze kranige zestiger kan u nog eens de real blues beleven van weleer.
VVK 9 euro - Ingang 12 euro - Aanvang: 20.30 uur


Bekijk de website van James "Super Chikan" Johnson

 


Maandag 30 januari 2012

Toneelopvoering door Daniël Claeys

Hij brengt solo de voorstelling “De tuinman van de koning” van Walter Vandenbroeck
Deze voorstelling werd ca 20 j geleden met groot succes nog ten tonele gebracht door wijlen “den bompa” Luc Philips.
Productieleiding Bart Claeys, regie is in handen van “beroeps” Tom Ternest.

Deze voorstelling betekent een driedelig jubileum, omwille van:

• 5 jarig bestaan van AMA-producties – TheaterTournee in ’T café
• Acteur Daniel Claeys is 70 en wou graag deze solo ter uitvoering brengen.
• Acteur Daniel Claeys staat 50 jaar op de toneelplanken.

Toegangsprijs 6 euro. Max 50 personen worden er toegelaten.

 


Maandag 19 december

Snaarmaarwaar

Voorstelling nieuwe CD “Phosphor Bronze”door Peter-Jan Daems, Jeroen Geerinck en Maarten Decombel. Topmuzikanten met dansbare Vlaamse folk. De groep serveert weer een portie onversneden folk, recht in het gezicht, subtiel én spannend. Nog steeds zijn goeie melodieën de leidraad en fundament van hun groepsklank. Warm en sprankelend als Phosphor Bronze, het metaal waarvan de beste snaren gefabriceerd worden.
Na de grote folkfestivals in België, Rudolstadt in Duitsland, Kaustinen in Finland, Viljandi in Estland, Mandopolis in Frankrijk, nu ook te zien en te horen tijdens de ‘Fagot Concerten’..
VVK 9 euro - Ingang 12 euro - Aanvang: 20.30 uur

Meer info: bekijk 
de website van Snaarmaarwaar of beluister hen via myspace of YouTube

 


Vanaf vrijdag 25 november

Schitterende tombola ten voordele van de Fagot-concerten in onze kunstkroeg

Twee ballonvaarten geschonken door pv sound, een gitaar uit de muziekwinkel Verschelde, barbecue, naaimachine, dvd's, cd's, flessen drank, waardebons en zoveel andere waardevolle prijzen bieden wij u aan, aan de prijs van 1,50 euro.
U heeft altijd prijs uit de meer dan 1100 artikelen waarvan zelfs de kleinste niet te versmaden zijn.
 

 


Maandag 21 november

CD voorstelling van Gravel Unit

Eén van onze huisorkesten verandert van naam. Door het opzoeken van een nieuwe muzikale horizon lijkt het wijselijk om hun oorspronkelijke naam te wijzigen van Paddy Murphy’s Wife naar Gravel Unit, een nieuwe eigenzinnige klank met Keltische toets. Gravel Unit brengt muziek geworteld in Angelsaksische folk met uitstapjes naar alles wat goed klinkt. Uitgekiende arrangementen van traditionals en eigen nummers worden afgewisseld met opgepoetste parels van covers. Het geheel toont niet alleen de ervaring van de muzikanten, maar ook de veelzijdigheid van de band. Dankzij hun negenkoppige bezetting combineert Gravel Unit een goed bezette ritmesectie met een uitgebreide melodiesectie. Voeg daarbij de indrukwekkende stem van Hanneke Oosterlijnck en je krijgt een unieke folkband.
Dit gratis aangeboden concert  kan u helpen ondersteunen met uw donatie in de spaarpot aan de ingang. Als extra presenteert ‘Joans Hot Potatoes’ buiten het café zijn eetkraampje. Mits betaling is het mogelijk een warme patat overgoten met uw voorkeurssaus te verorberen.

 


Maandag 7 november

Mary Macmaster & Donald Hay

Electroharpiste Mary is oprichtster van de groepen The Poozies en Sileas. Samen met folk/jazz percussionist Donald brengt zij een compleet nieuwe Schotse klank. Vers van de pers !klik hier om een filmpje te bekijken via YouTube


klik hier voor een verslag van het optreden en voor foto's

 


Maandag 10 oktober

Pure Irish Drops

Thema: Harmonicas & Harmonies John Murphy (virtuoze mondharmonicaspeler), Benny McCarthy (Danú), Dónal Clancy (zoon van Liam Clancy/Clancy Brothers). Zoals de naam reeds doet vermoeden: je hoeft niet meer naar Ierland af te reizen voor het echte werk. 

klik hier voor een filmpje

 

foto ©


Vrijdag 30 september

Basic presentatie site Fagot/Fagot concerten

 Kunstkroeg de Fagot | Stationsstraat 48 - 8770 Ingelmunster | tel. & fax +32 (0) 51 31 00 74 | e-mail: info@cafe-fagot.be

© b-arts.be 2012

 

Login